Licentie Windows 10


Wist je dat je goedkoop aan een legale versie van Windows 10 kan komen? Zoek op Internet naar “licentie Windows 10” en je zal dan wat resultaten krijgen met verschillende leveranciers van licenties. Kies een van de leveranciers en bestel daar een licentie. Ik betaalde voor een licentie van Windows 10 Pro ongeveer €13.00. Ik heb de OEM versie gekocht en niet de “retail” versie. Hier kom ik later op terug.
Na bestelling word de licentie naar je email gestuurd. In de tussentijd ga je naar Microsoft en download je de “media creation tool”. Hier kan je een zelf opstartende Win10 DVD of USB mee maken. Start nu de media creation tool en volg de aanwijzingen die je op het scherm ziet. Gebruik de licentie-sleutel die je via mail heb ontvangen en de tool doet dan de rest. Als het goed is heb je na verloop van tijd een DVD of USB waar je van kan opstarten.
Start op van de DVD of USB en begin de installatie. Na een uurtje heb je een nieuwe lege EN legale versie van Windows 10 op je PC staan.

Let wel op: Als je een nieuwe versie gaat installeren maak dan wel eerst een back-up van je bestaande gegevens. Pas daarna de nieuwe versie installeren. Doe je dit niet dan ben je uiteraard al je oude gegevens kwijt en die kan je nooit meer terughalen.
Ik ga ook niet in op technische dingen zoals partities indelen of opstarten vanaf externe apparaten. Ik ga er van uit dat deze zaken bekend zijn bij jullie. Is dit niet het geval dan raad ik jullie aan om eerst wat onderzoek te doen op Internet.