Nieuw keyboard


Een lange tijd geleden (midden 2017) sprong er, tijdens het schoonmaken van het toetsenbord met de stofzuiger, een letter af. Getracht deze terug te klikken maar helaas. Er was een heel klein stukje afgebroken dus niet meer terug te plaatsen. Nu kan ik niet zo goed tegen iets wat niet in de originele staat verkeert, dus op zoek naar een toetsenbord. In Nederland zijn uiteraard toetsenborden te koop maar prijzig. Het goedkoopste wat ik toen kon vinden op Internet was ongeveer €49.00 zonder verzendkosten. Dus op naar China…

Bij de Chinese Ali kon ik een toetsenbord vinden voor (schrik niet) $9.90 met gratis verzending naar Nederland. Ik dus een account aangemaakt en 2 toetsenborden besteld: 1 voor een Dell met US international lay-out en 1 voor een Lenovo met Turks Q lay-out. De borden zouden geleverd worden via de standaard weg en het zou dus een paar weken duren. Nu wordt de levering in Nederland afgehandeld door PostNL en daar ging het dus gruwelijk mis. Mijn pakket ging retour China omdat ik zogenaamd niet thuis was???

Contact opgenomen met Ali en deze gevraagd of het verstuurd kan worden met DHL. Dit was geen probleem, met bijbetaling, en zo geschiedde. Het pakket kwam aan en ik had weer wat te knutselen. De borden in de laptops geplaatst en tot nu toe werken ze nog steeds probleemloos.
Voor de geïnteresseerden onder ons. Het toetsenbord is besteld bij Shenzhen HHT-Electronic Co., Ltd.