Bestandsbeheer


Als je vaak met bestanden bezig bent dan kom je snel de tekortkomingen tegen van de Windows Verkenner. Ik liep ook tegen diezelfde tekortkomingen aan dus het was tijd om eens te gaan shoppen. Ik gebruik al jaren de shareware versie van Total Commander en ik vond het nu eens tijd worden om dit programma eens aan te gaan schaffen. Je prog word op naam gesteld en je helpt de ontwikkelaar ook nog eens om zijn programma te blijven verbeteren voor een luttel bedrag. Win win situatie dus.

Layout

Het ontwerp van Total Commander lijkt veel op de Norton Commander uit het oude DOS tijdperk. Twee vensters naast elkaar met de verschillende folders/schijven waar je dus bestanden kan wissen, kopieren, verplaatsen en/of kan aanpassen.
Ook is er een FTP functie aanwezig die handig kan zijn mocht je de website aangepast hebben en de bestanden over moet zetten op de server.

Mogelijkheden

Qua mogelijkheden is het bijna ondoenlijk om hier op te schrijven wat dit programma allemaal kan. Je kunt een versie downloaden op de website van Total Commander. Je krijgt dan wel een shareware versie met een “nagscreen” in het begin maar alle functies zijn gewoon beschikbaar. Als je soms een bestandje verplaatst, kopieert of wist is dit programma echt niet voor jou. Dit is geen programma voor de beginner daar je ook hele enge dingen kan doen zoals verborgen- of systeem bestanden wissen. Kijk dus wel uit als je ermee gaat spelen.