Bedraad netwerk


Tegenwoordig maakt iedereen draadloos verbinding met een netwerk. In de nieuwe laptops is niet eens meer een aansluiting aanwezig voor een bedrade netwerk aansluiting. Wat nu als je toch alleen maar de beschikking hebt over een bedraad netwerk zoals op vele kantoren? Hier is uiteraard een handig hulpmiddeltje voor gemaakt door slimme fabrikanten.

USB naar Ethernet

De fabrikanten hebben dit ook ingezien en zijn op de markt gekomen met een adapter die gewoon in je USB poort gaat. Op deze adapter kun je dan een ethernet kabel (UTP) aansluiten zodat je het bedrade netwerk kunt gebruiken.

Normale USB naar ethernet adapter

Diverse types

Natuurlijk zijn deze adapters er in diverse vormen. Ook voor de mobiele apparaten zijn er adapters te krijgen. Zie hieronder. Kijk dus wel even goed voordat je zo’n apparaat koopt.

Adapter met USB micro aansluiting
Adapter met USB-C aansluiting
,