CD-Rippen 2


Sinds kort is de gratis database CDDB niet meer te benaderen zonder hiervoor te betalen. Ik heb ooit eens een bericht gemaakt wat ging over het rippen van CD’s met behulp van het mooie programma fre:ac. Hier dus even een update hoe je toch automatisch aan data kan komen voor de CD’s die je in de speler plaatst.

Freedb

Om toch aan de data te komen maken we gebruik van een andere database en deze heet FreeDB. Om deze in te stellen in de CD-Ripper ga je naar “options” en dan “general settings”, in dit venster klik je in het linkerdeel op CDDB. Je stelt de database dan in zoals op onderstaand plaatje is te zien. Bij eMail address moet je wel een geldig adres invullen. In dit voorbeeld is het leeg omdat ik anders heel veel spam kan verwachten. Het adres van de CDDB Server is gnudb.gnudb.org en de poort is 80. Op de volgende website word alles haarfijn uitgelicht voor elk soort ripper dat er (volgens mij) bestaan.

https://gnudb.org/howto.php